Groen toevoegen in het interieur met kamerplanten

Niet elke kamerplant heeft groene vingers en uitgebreide expertise op het gebied van tuinieren nodig. Er zijn best veel stoere schoonheden die een beetje verwaarlozing aankunnen.”Koop iets dat graag leeft zoals jij dat doet”, . Als je in een donkere kamer werkt, probeer dan eens opties voor weinig licht, zoals draknklomop, gebedsplanten en dracaena. Als je een lichtrijke ruimte hebt, met invallend zonlicht, kies dan voor zonaanbidders zoals yucca en indoor palmsoorten.

Populaire kamerplanten

 • Chinese geldplant:
  groeit het beste op een schaduwrijke plek wekelijkse watergiftBonus: je kunt de uitlopers die aan de basis van de stengel ontkiemen, opnieuw planten en ze als cadeau geven.
 • Aloë:
  met zijn voorkeur voor indirect licht zou aloë graag een plekje op je bureau of nachtkastje hebben. Geef het elke week of twee een goede week voor een optimale groei.
 • Philodendron:
  Er is veel liefde voor philodendrons. Hun naam komt letterlijk van de Griekse woorden philo- (wat “liefde” betekent) en dendron (wat “boom” betekent). De meeste soorten zijn bestand tegen donkere hoeken en kunnen weinig water aan.
 • Drakenboom:
  Bespaar wat ruimte op je vensterbank en stop deze lichte variant in een onbemind hoekje. Eigenaren van gezelschapsdieren , pas op: Dracaena marginata is giftig voor zowel honden als katten, dus houd dieren ver weg.
 • Dieffenbachia:
  Plaats deze schoonheid bij een raam met gordijnen en bescherm nieuwe bladeren tegen extra zon. Met gefilterd licht is de opzichtige plant een gelukkige kampeerder.

Voordelen van planten binnenshuis

Door het integreren van kamerplanten krijgt een kamer een natuurlijke sprankeling krijgt, samen met alle voordelen die planten zich kunnen veroorloven.
Planten zijn gunstig voor onze mentale en fysieke gezondheid. Ze absorberen niet alleen schadelijke chemicaliën, waardoor we een schonere, meer gezuiverde lucht krijgen, ze spelen ook een rol in ons psychologisch welzijn.
Door een gevoel van kalmte en ontspanning te vergroten, terwijl gevoelens van stress, depressie en angst worden verminderd. Door onze geest in een vredige staat te brengen, geven planten ons ook het voordeel van verhoogde productiviteit en creativiteit, door de concentratie en geheugenstimulatie in de hersenen te verbeteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.