Rozemarijn

34.40

Klassieke schoonheid met smaak


↕ Hoogte (incl. pot) in cm: 70

Ø Potmaat in cm: 24

🏠 Binnen 2-4 werkdagen in huis.

🌱 Vers van de kweker.

♻️ Duurzaam.

📦 Gratis verzending.

Uitverkocht

Artikelnummer: BE22 Categorie:

Beschrijving

Rozemarijn (officieel Rosmarinus officinalis) is een redelijk winterharde, altijd groene heester met mooie groene blaadjes die een beetje op naaldjes lijken. Gedroogd zijn dat de kruiden, aan de plant groeien van maart tot mei blauwe bloemen, al zijn er ook soorten die roze bloeien. De meest voorkomende rozemarijn groeit de hoogte in tot maximaal 1 meter, daarnaast is er een kruipende soort die ongeveer 30 cm hoog wordt en ideaal is voor borders, hangmanden en op muurtjes. Kruiden als rozemarijn tussen decoratieve planten zetten is niet alleen een trend, het verrijkt ook de biotoop van je tuin. Zet de plant een beetje in de loop, iedere keer als je er langskomt en de blaadjes aanraakt, komt de mooie wierrookachtige geur vrij.

Over de kweker: Eran Tal en Ernst Keessen zijn samen Bental. Samen vertegenwoordigen zij in Nederland kwekers uit landen rond de Middellandse Zee. Van hen importeren zij een mooi assortiment mediterrane planten. En dagelijks speuren zij het aanbod af op zoek naar mooie aanvullende partijen planten.

Verzorg tips: Rozemarijn staat graag ergens beschut tussen halfschaduw en volle zon. Zorg voor een laag scherven of korrels onderin de pot, rozemarijn kan niet tegen een natte kluit. Een voedingskegel in de aarde verzekert een goede doorgroei en -bloei. Na de bloei in augustus terugsnoeien. Rozemarijn is niet winterhard, dus als kuipplant binnen laten overwinteren en in de volle grond afdekken.

Kweker: Bental

Specificaties: Potmaat: 24cm Hoogte: 70cm Jaarrond: JA

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rozemarijn” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.