Kamerplanten, Tuinplanten

Verkrijg rust met planten

Het heeft zich bewezen op kantoren, met veel vegetatie kun je de stress verlagen. Vreemd genoeg is het niet overal groen. Ook in tuinen ontbreekt soms nog weleens een border met tuinplanten. Tijd om dat te veranderen en om planten voor binnen en buiten te gaan.

Goedkope hobby

Met plantjes in de weer zijn is een goedkope hobby. Er bestaan wel dure exemplaren, maar voor een laag bedrag heb je al een plantje. De prijs van potgrond is te overzien, en velen zoeken naar leuke bakjes en potjes op rommelmarkten en in de kringloop. Ook op internet kun je met voordeel veel kopen, en voor de prijs hoef je net niet te laten. Online zijn er zelfs bedrijven die een doosje met een assortiment kleine kamerplanten voor enkele tientjes aanbieden. Kun je nagaan, voor zo’n laag bedrag staat de vensterbank vol. Zulke aanbiedingen zijn ook te vinden bij border- of tuinplanten. Zelfs in de kleinste stadstuin kunnen er vaak nog enkele tegels uit om een plant te plaatsen of anders een plant in een pot. Een plant in een pot gaat ook goed op een balkon, en zo zijn er in en om het huis heel wat plaatsen te vinden waar nog zo’n gezellig en rustgevend plantje kan.

Speciale leveranciers voor bedrijven

Er zijn speciaalzaken die planten leveren aan bedrijven. Dit leidt tot de vraag; wat is het verschil? Vaak is het antwoord logisch. In een kantoor is het meestal het hele weekend koel en donker, en vaak heeft die plant dat nodig. De plant slaapt als het ware van vrijdagmiddag tot maandagochtend. Zo is er veel keuze met plantjes. Er zijn winterharde voor in de border, exemplaren die je tijdens vorst naar binnen moet halen dus een echte kuipplant, en kamerplanten die een vrij constante temperatuur moeten hebben tot speciale vegetatie die het beter in een plantenbak op een kantoor doen vanwege de rustperiode. Al deze plantjes zijn voordelig te koop. Ook de zorg voor de plant is goedkoop en vaak eenvoudig. Over het algemeen moet je een plant leren kennen, na een tijdje weet je hoeveel water die nodig heeft, en vergeet niet tijdens het water geven om tegen de plant te praten.

Terug naar lijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *